Tallers

Companyia Martín Melinsky

"

Taller de Clown

Treballant des d’una metodologia activa tenint el joc i el plaer com a base de tots els exercicis. Partint des de la premissa que mai ho podem fer malament, conscients de l’autenticitat que cadascú comporta. Sense focar sobre l’objectiu de fer riure, simplement ser, ens endinsem al món del clown.

Teatre, joc i improvisació

El teatre és un joc, i aquest té com a finalitat última procurar un creixement expressiu i personal, respectant sempre les possibilitats de cada participant en particular i aconseguir-ne el que millor ens pugui donar. Aprofundint l’expressivitat de cadascú.

Clown

Depenent la sessió començarem amb una primera part de desbloqueig i sensibilització, després continuem amb jocs per trobar el plaer en escena i la darrera part de la classe la dedicarem a improvisacions, tant individuals o en grup amb l’objectiu de reconèixer aquest estat interior amagat, transitant el nostre ridícul i compartint-ho amb el públic.

Sobre el final sempre donarem espai per a comentaris que sorgeixin arran de les experiències viscudes.

La feina per “recuperar” el nostre clown serà explorant sobre l’autenticitat de cada ésser sense focar sobre l’objectiu de fer riure, sinó simplement comunicar.

A partir d’una metodologia activa tenint el joc i plaer com a base de tots els exercicis, partint des de la premissa que mai no ho podem fer malament, conscients de l’autenticitat pròpia de cadascú, treballarem l’atenció, la disponibilitat, la presència, el ritme, contacte amb el públic, reconeixent les energies que ens allunyen d’aquest estat per atrevir-nos a experimentar la vulnerabilitat i el fracàs i utilitzar-lo com a recurs escènic.

Teatre, joc i improvisació

El taller té com a finalitat última procurar un creixement expressiu i personal a través del teatre, respectant sempre les possibilitats de cada participant en particular, per poder-ne aconseguir el que millor ens pugui donar.

A cada trobada es duran a terme una sèrie de jocs de fàcil comprensió i realització, que activaran tot el necessari per participar en una representació teatral sense por.

Així mateix, la pràctica ajuda a consolidar dinàmiques de grup.

Cada trobada està dividit en tres fases:

5

Jocs gestuals

Per comunicar les diferents actituds, emocions i sensacions que pot tenir un personatge, les hem de saber expressar bé. Caldrà entrenar-nos perquè el gest sigui clar i expressiu.

5

Jocs corporals

Aquesta fase constitueix una sèrie de jocs amb el cos, amb què iniciarem cada dia l’activitat del taller. Comencem la sessió amb ells per a la “posada en punt”, per posar en marxa el nostre cos i la nostra veu. D’aquesta manera, s’adquirirà flexibilitat, ritme i habilitat corporal.

5

jocs dramàtics

En aquest apartat proposem una sèrie de jocs en què es realitza ja una representació teatral pròpiament dita. Es proposen situacions, els participants aprenen a crear personatges i escenificar alguna petita trama. S’hi aprofiten els exercicis realitzats en els jocs corporals i els jocs gestuals i apliquem l’aprenentatge i els beneficis obtinguts per ells.

Contacte

[/et_pb_column]

Martín Melinsky

34+ 697 702 802

martin@melinsky.com

Pin It on Pinterest